Om oss

Vill du bli uppringd av oss?

  Vilka är vi?

  ABC Doctor AB startades år 2012 av Bo Johnsson och har säte samt kontor i vackra Uddevalla. Vi arbetar med professionell läkarbemanning och rekrytering av specialistläkare samt viss utbildning. Våra många uppdrag kommer från såväl regioner som privata vårdgivare och vi har ramavtal med de flesta regioner runt om i Sverige. Vi rekryterar och bemannar även till många privata vårdgivare över hela landet. Vår personal har lång och gedigen erfarenhet av bemanning för vården.

  ABC Doctor är numera en del av Vacant som bemannar vården med alla kompetenser av vårdpersonal – allt från specialistläkare till personliga assistenter i både Sverige och Norge. Vacant gundades år 2000 av Jan Olav Brondbo och Kent Inge Eldevik som båda är leg. sjuksköterskor och har arbetat med vårdbemanning sedan år 2000. Vacantbolagen omsätter ca 250 miljoner på den nordiska marknaden.

  Gedigen erfarenhet
  ABC Doctor har lång och gedigen erfarenhet av branschen. Företagets grundare Bo Johnsson hade arbetat som konsultchef på flera av Sveriges största bemanningsföretag inom vården sedan år 2009 och genom detta skaffat sig mycket god kunskap och kännedom om allmänmedicin, psykiatri och företagshälsovård samt dess behov. Kunskapen har genom Bo förts vidare i företaget och nu även förstärkts i och med samarbetet med Vacant.

  Kvalitet och säkerhet
  I vår verksamhet utvecklar vi kontinuerligt våra tjänster till kund och läkare för att alltid vara det självklara valet vid bemanning eller rekrytering. Vi kvalitetssäkrar våra läkare genom att alltid göra fullständiga kontroller innan presentation för vårdgivare.

  ABC Doctor AB:s underlag för att rekrytera konsulter inom de olika specialistområdena kommer från Socialstyrelsen. Personuppgifter behandlas enligt GDPR i vårt datasystem. Vi strävar efter att följa ABC Doctor AB:s Kvalitetspolicy.

  ABC Doctor är certifierade enligt ISO 9001:2015.

  Certifikat ISO 9001 ABC Doctor AB

  Mål och strategi
  ABC Doctor AB driver verksamheten med mål att tillgodose uppdragsgivarens behov av tillfälliga eller längre bemanningsperioder samt rekryteringar på orter där vi och uppdragsgivare kommer överens om avtal och leveranser. Vi är ett engagerat bemanningsföretag med stora resurser och goda kontakter.

  Genom medkänsla, engagemang och vilja matchar vi duktiga kompetenta läkare till uppdrag enligt läkarens önskemål och kompetens.

  Vår långa erfarenhet, kunskap och vårt stora kontaktnät ger oss stora möjligheter att matcha rätt uppdrag till rätt läkare och därmed skapa det förtroende som krävs för ett nära och hållbart samarbete. Det gemensamma målet är Patienten i fokus!

  Vill du som läkare eller ni vårdgivare veta mer om oss, tveka inte – kontakta oss gärna!

   

  ABC Doctor AB Logo

   

  Lagerbergsgatan 33
  451 31 Uddevalla

  Kontakta oss